Tatar ze śledzia
śledź typu matjas – 8 płatów
orzechy włoskie – 20 dag
papryczka chilli – 0,5 szt.
oliwa – 2 łyżki
kapary – 1 słoik
pieprz cytrynowy – do smaku
świeży tymianek – kilka gałązek
sok z połówki cytryny

Zupa rybna w stylu węgierskim
karp cały – 1 szt.
sandacz – 1 głowa
marchew – 2 szt.
pietruszka – 2 szt.
por – 1 szt.
seler – 0,5 szt.
cebula – 2 szt.
przecier pomidorowy – 3 łyżki
ziele angielskie – 5 szt.
liść laurowy – 2-3 szt.
czosnek – 2-3 ząbki
papryka wędzona – 1 łyżka
świeży tymianek – kilka gałązek
pieprz cayenne – do smaku
sól, pieprz – do smaku

Sandacz z grilla
sandacz świeży – 1 szt.
sok z jednej cytryny
sól – do smaku
papryczka chilli – 0,5 szt.
oliwa – 2 łyżki

farsz:
jabłka – 2 szt.
miód – 2 łyżki
chrzan – 2 łyżki
czosnek – 2 ząbki
pieprz cytrynowy – szczypta
świeży tymianek – kilka gałązek

sałatka:
rukola – garść
suszone pomidory – 4-5 szt.
oliwa – 30 ml
ocet winny – 10 ml
sól, pieprz – do smaku