Sok warzywny

marchew – 2 szt.
burak – 2 szt.
pietruszka – 2 szt.
seler – 1 szt.
koperek – pęczek
natka pietruszki – pęczek

Karminadle warzywne

wytłoczyny z buraków, marchwi, selera i pietruszki – ok. 1 kg
kasza gryczana – 1 szklanka
masło – 50 g
por – 1 szt.
jajka – 2 szt.
czosnek – 3 ząbki
sól, pieprz – do smaku
olej do smażenia

sos pieczarkowy:
pieczarki – 40 dag
cebula – 1,5 szt.
masło – 0,5 kostki
śmietana kremówka – 100 ml
sól, pieprz – do smaku

szpinak na gęsto:
szpinak mrożony rozdrobniony – 450 g
masło – 7 dag
śmietana kremówka – 100 ml
czosnek – 8 ząbków
sól, pieprz – do smaku

Ciasteczka marchwiowo-owsiane

wytłoczyny z jabłek i marchwi – 1 szklanka
płatki owsiane – 50 g
orzechy włoskie – 50 g
cukier – 4 łyżki
cukier wanilinowy – 1 op.
proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
jajka – 2 szt.
mąka pszenna ・ 10 łyżek