Tatar z wędzonego pstrąga
pstrąg wędzony – 1 szt.
cebula czerwona – 1 szt.
ogórki kiszone – 2 szt.
ciemne pieczywo – 2 kromki
podgrzybki marynowane – 3-4 szt.
sok z połówki cytryny
sól, pieprz młotkowany – do smaku

sos:
oliwa – 50 ml
natka pietruszki – garść
papryczka chilli – 1 szt.

Placki z blachy z pstrągiem i bryndzą

pstrąg wędzony – 1 szt.
bryndza – 25 dag
suszone pomidory – 8 szt.
koperek – 1 pęczek
sól, pieprz – do smaku

placki z blachy: ziemniaki – 0,5 kg
jajko – 1 szt.
cebula – 1 szt.
mąka pszenna – ok. 3 łyżki
sól, pieprz – do smaku

sos: majonez – 2 łyżki
jogurt naturalny grecki – 2 łyżki
śmietana kwaśna – 2 łyżki
sól, pieprz – do smaku

warzywa z patelni:
cukinia – 1 szt.
papryka czerwona – 1 szt.
papryczka chilli – 1 szt.
cebula – 1 szt.
papryka wędzona – 1 łyżeczka
curry – 0,5 łyżeczki
sól, pieprz – do smaku
olej – 50 ml

Szyszki ryżowe

ryż preparowany – 150 g
kruche krówki – 30 dag
mleko – 0,5 szklanki
masło – 2 łyżki
kakao – 2 łyżki
imbir – szczypta
kardamon – szczypta