Pasta z makreli
jajko na twardo – 1 szt.
filet z makreli w oleju – 1 puszka
cebula – 1 szt.
ogórek kiszony – 1 szt.
majonez – 1 łyżeczka
sól, pieprz – do smaku
Pulpety w sosie pomidorowym
mielona łopatka wieprzowa – 40 dag
cebula – 1 szt.
ryż – 2-3 łyżki
olej do smażenia – 2 łyżki
sól, pieprz – do smaku
mąka pszenna – 1 szklanka
sos pomidorowy:
koncentrat pomidorowy – 160 g
cebula – 1 szt.
masło – 1 łyżka
olej – 1 łyżka
cukier, sól, pieprz – do smaku
śmietana kremówka – 100 ml
marchewka z groszkiem na gęsto:
masło – 5 dag
mąka pszenna – 1 łyżka
konserwowa marchewka z groszkiem – 1 puszka
ocet, sól, pieprz – do smaku